A parfümök osztályozása

Luxus minőség, A, B és C osztályok

A használt koncentrátumok minőségének megfelelően a parfümök különböző osztályokba sorolhatóak:

Luxus minőség osztály: kézi készítésű parfüm üvegcsék, csak természetes alapanyagok felhasználásával. Az ilyen alapanyagból születnek a parfüméria remekművei. Ezek a legjobb minőségű aromák, de sajnos, a vásárlók széles körei számára nem elérhetőek, mivel nagyon drágák. Az ilyen parfümök ára elérheti a néhány ezer dollárt. Ezek a parfümök megrendelésre készülnek, egyedi darabok, s csak a nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak.

"A" osztály: minőségi alapanyagok osztálya, mely minimum 90%-ban tartalmaz természetes alapanyagokat, és így maximum 10%-ban szintetikus alapanyagokat. Az ilyen alapanyagból készült parfümök már szélesebb rétegek számára elérhetőek, mivel hozzájuk kevésbé drága szintetikus kötőanyagokat használnak. Ehhez a kategóriához tartozik az az alapanyag, amelyből Franciaroszágban a L'ambre számára gyártják a parfümöket.

"B" osztály: szintetikus és félszintetikus alapanyag, melyekből licensz alapján gyárják a parfümöket pl. az Arab Emirátusokban, Törökországban, Lengyelországban, Svájban, Kanadában, Oroszországban, stb. Ezek minősége és ára jóval alacsonyabb, mint a természetes alapanyagú parfümöké. S bár ezen parfümök illata nagyjából megegyezik az eredetiekkel a domináló jegyekben, nincs bennük az a gazdagság, mely az eredetiben a kompozíció teljes gammájában nyílik meg. Ez az alapanyag használatos még a samponoknál, tusfürdőknél, valamint a drágább parfümhamisítványoknál.

"C" osztály: a legolcsóbb koncentrátumok, melyeket szappanok, mosószerek illatosításához, valamint a parfümhamisítványokhoz használnak. A szintetikus parfümökben, különösen a hamisítványokban nincs jegyekre osztás, hiszen a szintetikus illóolajaknak egyforma az elillási szintjük.

Ebből látszik, hogy az "A" osztály - természetes illóolajok, és kötőanyagok. Kompozíció, melyet a parfümgyárban állítanak elő, ott töltik flakonba és ott csomagolják - vagyis eredeti.

A parfümök osztályozása